DN excellerar igen med grova lögner, desinformation och svartmålning av Kina.

Utan tvekan har Kina varit det land främst framgångsrikt i att bekämpa det amerikanska viruset Covid19. Miljoner liv har räddats. Kina har anpassat åtgärderna efter lokal förhållanden, inte utländska journalisters åsikt. DN har igen publicerat en gravt förfalskad bild av Kina, vilken vi bemöter punkt för punkt med fakta i denna artikel.

—Marianne Björklund: Fyra orsaker till att Kina håller fast vid drakoniska covidregler
https://www.dn.se/varlden/marianne-bjorklund-fyra-orsaker-till-att-kina-haller-fast-vid-drakoniska-covidregler/

Man förvånar sig att sådan här falsk ryktesspridning ens är tillåten och inte straffbart i Sverige, men kanske det kommer att vara möjligt att åtala journalister under den nya grundlagen, man skadar Sveriges relationer.

I USA har över en miljon människor avlidit av det amerikanska viruset Covid. Det gäller en befolkning på 335,591,597, november 15, 2022

I Kina har omkring 5,000 avlidit av samma orsak. Det gäller en befolkning på 1.4 miljarder.

Enkel matematik ger att hade Kina tillämpat USAs metoder med vaccination och avsaknad av förbyggande åtgärder skulle omkring 4.5 miljoner människor vara döda nu i Kina. Kinas system med förebyggande riktad vaccinering och andra program visar enkelt hur effektivt Kina har skyddat sin befolkning, och indirekt hur groteskt missvisande DNs krystade försök till propaganda är.

I Kina satte man mänskliga rättigheter och mänskligt liv före storbolagens vinster, eller ”ekonomin”.

I ”väst”, som i Sverige och USA, kom mänskliga rättigheter och mänskligt liv i andra hand efter det medicinindustriella komplexets vinster, dom sägs ha rakat in en vinst på USD1,000 per sekund, medan människor fick dö som flugor och dödsliga biverkningar som fick, och fortfarande får, härja obegränsat.

På ett otroligt krystat sätt försöker DN vända detta till något annat än verkligheten.

Anledningen till Kinas covid regler är dels att folkviljan kräver dom. Den andra anledningen är Kinas djupa respekt för mänskliga rättigheter och mänskligt liv. I Kina har en enda person avlidit av Covid de senaste sex månaderna. Källa SCMP.

https://www.scmp.com/news/china/science/article/3200284/man-87-chinas-first-covid-death-countrys-worst-outbreak-months

I till exempel Nya Zeeland avlider omkring 30 personer varenda vecka. Källa NZ Herald

https://www.nzherald.co.nz/nz/the-front-page-summer-of-covid-simple-step-to-keep-your-xmas-party-infection-free/VFISZLS2DZDTBMWHN4FYZWX5PY/

Givet skillnaden i innevånarantal, skulle 8,400 personer ha dött under samma tid i Kina, och enligt The Herald ska 120,000 ligga på sjukhus i Nya Zeeland.

I det bostadsområde jag befinner mig testar vi oss varenda dag, varannan dag med en självtest. Detta trots att bostadsområdet aldrig haft ett smitt fall. Lokala myndigheter ville ändra till att testa var tredje dag, innevånarna vägrade att acceptera det.

”Masstester är en del av Kinas covid-politik” och därför att folkviljan kräver det.

”och kineser börjar tröttna” Det stämmer, folk är trötta på detta och säger så, men ingen kräver någon ändring.

”Kommer världens näst största ekonomi någonsin att öppna igen?” Kina har utarbetat en noggrann plan för att öppna. Man kommer att öppna en stad åt gången, städer som nämnts är Guangzhou, Xian, Chongqing, och Shanghai.

”Storstäder som Guangzhou, Chongqing och Peking är delvis nedstängda” Inte helt sant utan missvisande. Jag är i Chongqing och besökte ett sjukhus i går för ett ögonproblem. Det var inget problem alls. Vissa områden är testade som smittade, andra smittfria. Man får fritt röra sig från ett smittfritt område till ett smittat, men att gå andra vägen krävs tre till fem dagars karantän och en smittfri test. Vad väst journalister kallar Lockdown är egentligen en metod att reducera smittspridning genom att minimera person till person kontakter, men den är inte totalitär.

Kina håller fast vid systemet därför att folkviljan så kräver och för att det räddar liv, inte för att politikern har så bestämt.

Lögn. ”Låga vaccinationstal” Kina har en av världens högsta vaccinationstal, men det är anpassat till risken och behovet. Äldre har lägre vaccinationstal därför att äldre i Kina inte frekvent umgås utanför sin egen nära relationskrets och umgänge via WeChat är vanligt. Då smittar det inte. Umgängesformerna är annorlunda i Kina, och då blir det förebyggande systemet Kina tillämpar också annorlunda. Vaccinationsprogrammen och andra åtgärder är alltså anpassade till Kinas förhållanden, inte till utlänningars åsikter (som på DN), och de kinesiska programmen har bevisligen varit mycket effektivare än på något annat håll i världen att skydda befolkningen. För äldre är smitt-risken mycket låg. DNs siffror ger en helt vansinnig bild. Detta visas väl även av det faktum att endast en äldre person avlidit de senaste sex månaderna i ett land som har 140 gånger fler innevånare än Sverige och 280 gånger fler innevånare än exemplet Nya Zeeland.

Lögn ”Mindre effektiva vaccin” Skillnaden är försumlig, och är omkring 5% – 8% lägre mätt alldeles efter vaccinationen, Däremot vara skyddet mer än dubbelt så länge och ger ett viss permanent skydd av högre nivå. Det saknar även alla dödliga biverkningar. Det handlar inte om prestige utan respekt för mänskliga rättigheter och mänskligt liv. Kinas vaccin har inte de väl dokumenterade katastrofala och livshotande biverkningar amerikanskt vaccin har.

Grov Lögn ”Dåligt utbyggd sjukvård” Av alla de länder jag erfarit och bott i, och det är ett flertal, har Kina den bästa och mest utbyggda sjukvården av alla. Kvaliteten är den absolut högsta och bäst effektiva. I avlägsna områden går det inta att bygga fullt utrustade sjukhus, men vård finns, till skillnad mot Sverige där all vård helt saknas i glesbygder. Kina har utvecklat världens mest avancerade fjärrsjukvård, som bygger på 5G (vilket Sverige ännu inte har) och system som WeChat. Medicinskt utbildad personal finns omedelbart tillgänglig i varenda by och bostadsområde i hela Kina. Dessutom tillämpar Kina Traditional Chinese Medicine (TCM), vilket har visat sig vara mycket effektivt, speciellt i förebyggande syfte, medan svenska läkare och sjukhus är förbjudna att använda det. Det medicinindustriella komplexets vinster på att sälja sina kemikalier, medicin, måste ju skyddas.

Lögn. ”Det går 3,5 intensivvårdsplatser på 100 000 invånare.” Det gör absolut skillnad i ett ”sjukt” och nedkört land som Sverige som i jämförelse har mycket dålig folkhälsa och ett tydligt dysfunktionellt hälsosystem, men i Kina arbetar man intensivt med förebyggande sjukvård, vilket knappas existerar i Sverige, och Traditional Chinese Medicine (TCM), vilket är förbjudet att praktisera i Sverige av läkare. Samma antal intensivvårdsplatser behövs helt enkelt i Kina på samma sätt som i Sverige. Vid mitt sjukhusbesök denna vecka, utan tidsbeställning, var väntetiden noll att träffa läkaren, och det var inte ens akut. I Sverige dör folk medan dom väntar på akuten och i vårdköerna. De stora antal vårdplatser och äldrevårdplatser som behövs i ett land som Sverige, behövs helt enkelt inte i Kina. Det finns inga sjuka att fylla dom. Medan Kina förebygger och använder teknologin för att förbättra människors liv, arbetar Sverige efter principen att placera ambulansen vid botten av stupet.

Under mina många och långa resor i Kina genom åren har jag vanligtvis bott i familjer. Utan ett enda undantag har man haft dagliga diskussioner i familjerna hur man bäst skall sköta hälsan och undvika att bli sjuk. En pensionerad läkare av den gamla stammen jag känner mycket väl, brukar fräsa till att; ”Sjukhus är en plats man går för att bli sjuk.” Han började praktisera medicin vid 11 års ålder under sin fars överseende. De var så i det gamla Kina, sonen ärvde faderns yrke, och man började tidigt.

Lögn. ”Xi Jinping får inte tappa ansiktet” XiJinping följer bara folkviljan, vilket han är skyldig att göra. Det är hans jobb. Gjorde han inte det skulle han verkligen tappa ansiktet och förmodligen bli avlägsnad. Den så kallade Dynamiska Nolltoleransen har, tillsammans med förebyggande program, hittills räddat omkring 4,5 miljoner liv i Kina, jämfört med USA. Folk är intelligenta i Kina, dom kan räkna själva.

Grov Lögn. ”Hittills har befolkningen matats med skrämmande rapporter om massdöd och långtidscovid i väst”. Det har vi inte alls, rapporter här i Kina har varit torrt sakliga vi har direkt tillgång till alla media i hela världen och effektiva automatiska översättare för att överkomma språkskillnader. Det är ju däremot uppenbart så att propaganda organ som just DN sprider förfalskade ”skrämmande rapporter” om Kina. Denna artikel är ju ett exempel.

Lögn. ”I förra veckan aviserades små lättnader i politiken” Vad man gjorde var att effektivisera systemet och öka friheten, vilket lyckades, och just igår kom ytterligare förbättringar. Som jag tidigare beskriv, och personligen upplever på plats, det är innevånarna som ställer krav. Myndigheterna följer. I länder som Sverige ställer myndigheterna krav, och folket följer. Annars sätts polisen in.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.