Redan DNs framlidne och berömda chefredaktör Herbert Tingsten (1896 – 1973, chefredaktör 1946–1959) skrev redan på 50 talet beställningsjobb på DN för CIA. Utan tvekan har DN fortsatt den traditionen, och det senaste beställningsjobbet, publicerades i DN i veckoslutet, bara att idag är kvaliteten så dålig att alstret inte ens kan beskyllas för att vara en halvsanning.
Som bekant går det dåligt för DNs huvudman, USA. 50% av innevånarna i USA tror nu att ett inbördeskrig stundar i närtid, underskotten galopperar, rapporter om 288 skolskjutningar. Svaret har blivit ett allt intensivare propaganda krig där USA via sin propaganda kanaler som DN systematiskt arbetar på att svärta ner, förtala och smutskasta Kina och denna artikel är bara ett typiskt beställningsjobb. På så sätt hoppas man att dölja Kina otroliga framgångar.
Artikel målar upp en mycket grovt förvanskad bild av vad som pågår i Kina, det är inte ens halvsanningar. Därför kommer vi att via oberoende bloggar berätta hela sanningen, även om det kommer att göra mycket ont ibland inom DN. Artikel.
—Därför säger alltfler unga kineser ”bai lan” – låt det ruttna”
https://www.dn.se/varlden/darfor-sager-alltfler-unga-kineser-bai-lan-lat-det-ruttna/
Det är sant. Låt det gamla förlegade ruttna säger man i Kina, låt oss bygga nytt, låts oss utveckla det samhälle vi själva vill leva i i framtiden. Entusiasmen och tillförsikten är bubblande intensiv, men det bör förstås DNs läsare inte få veta. DN berättar om det gamla som dumpas, men mörkar det som ersätter det.
Build Better
Davos maffian, eller Klaus Schwab ligan, som driver World Economic Forum WEF, skapade Build Back Better slogan. I Kina har det blivit något av en variation. Man hoppar över ordet ”Back” och det blir ”Build Better”. Kina och främst Kinas yngre formligen bubblar och kokar av entusiasm över alla möjligheter som framtiden erbjuder, men det är inte det DN framför, utan man försöker istället avbilda Kina i nattsvarta, hopplösa toner, smutskasta och sprida falska rykten om Kina, allt i USAs tjänst att försöka begränsa Kinas utveckling.
Det finns gott om ”arbetslösa” välutbildade ungdomar i Kina, men det borde egentligen inte heta ”arbetslösa” för Kinas ungdomar är allt annat än arbetslösa. Det finns en enorm entusiasm och enorma aktiviteter att bygga ett nytt samhälle borta från det klassiska 996 kulturen och den gamla klassiska samhällsstegen, utbildning, leta jobb, karriärstege. 996 kulturen var att jobba nio till nio sex dar i veckan. Det lämnar man nu bakom sig i Kina och bygger ett nytt samhälle.
Nu gäller det livskvalitet, frihet och självbestämmande, man skall trivas med livet, man skall ha kaviltet i livet. Det borde heta ”anställningslösa” för dagens kinesiska ungdom är allt annat än göra-lösa.
Ungdomen i Kina bryter nya vägar och nya levnadssätt. Man bygger framtidens samhälle där människan inte är en slav under ett system, utan regerar och styr systemet, verkligt folkstyre. Inte alla gillar utvecklingen, man kan inte göra något åt den. Artikeln beskriver inte på något sätt verkligheten. Artikeln förmedlar en mycket grov verklighetsförfalskning.
Ett par exempel på just DN falsarier.
—DN skriver att USA har nått en milstolpe då 5% av bilarna nu är elektriska.
”USA har passerat viktig milstolpe för elbilar”
Man mörkar att Kina har nått 40% elektriska bilar på vägen redan. Kina ligger här minst tio år före både USA Sverige, men genom att mörka får DN det att falskt framstå som att USA och väst är ledande. Kina har redan flygande elektriska bilar färdigutvecklade.
—DN skriver om el-flyg och drar fram det tjeckiska elflygplanet Onix.
”Maria Gunther: Ny batteriteknik behövs för att elflyget ska lyfta”
Samtidigt mörkar DN att Kina har producerat elflygplan i omkring 7 år redan, och Kina har det färdigutvecklade Ehang, världens mest avancerade flygande bil, för gods och passagerartransport.
—Chinese chipmaker overcomes US sanctions – Bloomberg
https://www.rt.com/news/559419-china-semiconductors-smic-sanctions/
Kina har nu kommit ikapp USA i chip-tillverkning. Det är en enorm viktig nyhet, men svenska media mörkar det.
Kina bryter nu ny grund och utvecklar nya vägar och det går snabbt framåt, vilket artikeln helt mörkar. Det märks, konsumtionen är upp 3.5%, exporten upp 3.5% och hela 7.5% för BRICS, det är bara tillväxttakten som har gått ner, uppenbart tillfälligt. Produktionen av mobiler är upp 9.2%, 996 kulturen behövs inte längre och får självdö. Handelsöverskottet är stort och ökar. I Kina tror man fortfarande att en tillväxt på mellan 5% och 6% detta år är möjlig, med historien i minne, jag håller med. Det är faktiskt möjligt.
Covid
När det gäller Covid resonerar Kina annorlunda än väst. Länder som Sverige släpptes covid fritt, och därmed räddade man ekonomin. Hade Kina gjort det skulle ekonomin ha på samma sätt klarat sig bra, men till priset av 1.5 miljoner döda. I Sverige lät man de människorna dö, och till och med hjälpte som att dö med stora doser morfin.
I Kina säger man, låt ekonomin gå ner, för ekonomin kan vi återbygga, men 1,5 miljoner döda kan vi inte återskapa.
Det är alltså ett helt nytt Kina som ungdom nu bygger med en enorm entusiasm. Den gamla samhällsstegen, den låter man dö. Den var att skaffa en examen, ställa sig i jobb-kön, och avancera steg för steg i ett företag. I det nya system Kina bygger går det inte till så.
Nu satsar man på livs tillfredsställelse och livskvalitet, man skall vara nöjd med livet man skall ha rätt att ”ligga platt”, ”tangping”, när man vill. Man vill åka och campa ett par dagar utan att behöva tigga chefen om lov. Det finns väldigt mycket som inte går att köpa, och ungdomen har förstått det. Det kallas GDH, vilket står för Gross Domestic Happiness. Unga flyttar västerut i rena lämmeltåg nu. Mindre betalt, och inte kanske i det yrka man planerat eller ens utbildat sig för, men ett bättre och lyckligare liv med större värde, skuldfri på tio år med eget hem och egen bil. Det går hem bättre än 996 livet i storstaden.
Man grundar nya företag, och nya nätverk, inte tar anställning direkt i storföretag. Man vill jobba när man själv känner för det, inte när en arbetsgivare känner för det, och omställningen är mycket framgångsrik.
När jag skulle serva min luftkonditionering ringde jag som vanligt den service tekniker som brukar göra det. Han kunde inte komma, företaget han arbetat för hade upplösts, och dom hade istället startat ett GIG nätverk. Nu hade han tagit tre månaders semester för det hade gått så bra. Han skickade istället två andra medlemmar av GIG nätverket, som gjorde ett utmärkt jobb, för betydligt lägre pris. Inga chefer och improduktiva kostnader att betala för.
Efterblivna länder som Sverige sitter kvar i det gamla systemet med anställningar, fackföreningar, åtgärder för jobb stimulans från regeringen, Kina går vidare mot helt nya samhällssystem.
Ett exempel är bankerna. Traditionellt var banker samlingar av finansvalpar som fyllde i blanketter och vars kompetens i övrigt bestod i att trycka på knapparna på sina BlackBerrys och göra ”deals”. Dom pressas nu ut ur Kinas banker och flyr till London eller Singapore, istället strömmar det in högutbildade ingenjörer till bankerna som skapar en helt ny sort bankverksamhet, finansvalparna blir överflödiga. Framtidens banker bygger på AI och teknologi. Det är ingenjörerna som skapar den framtiden.
En ung dam och 3 miljoner
En ung dam jag känner utbildade sig till ekonom, mycket därför att föräldrarna ville det. Hon fann ekonomi jobben fruktansvärt tråkiga och ointressanta, det var ont om jobb, yrket passade henne personlighet inte alls, men hon registrerade sig som arbetslös ändå. Hon fick några vikariat, men trivdes inte med yrket.
Hon var mycket utåtgående, gillade att rör sig bland människor, och hade ett brinnande intresse för traditionella konstarter, så hon startade en skola för att utbilda i den traditionella kinesiska te-ceremonin.
Så skulle hon hålla en första gratis provlektion, gick ut på sociala medier och annonserade den, och det kom så mycket folk att det inte fanns ståplatser kvar. Skolan var igång. Utrustning köpte hon på kredit. Efter ett par år ville hon prova något nytt, och sålde skolan – för tre miljoner kronor.
Allt färre gifter sig
Att färre gifter sig beror på att främst kvinnorna nu vill vänta tills sena 20-årsåldern innan man tar på sig ansvaret för en familj. Förr gifte sig kvinnor, ofta under starka påtryckningar från äldre inom släkten, redan som tonåringar. Nu står man upp mot de äldre. ”Det är mitt liv, och jag har rätt att forma det som jag vill.” Därför blir det ett gap i barnafödandet nu där allt färre barn föds, men det är ett tillfälligt gap.
Färre människor, mer teknologi
Kina kommer aldrig att gå tillbaka att var en producent av människor som förr, och det behövs heller inte heller. Västerländska alarmister försöker sälja det som ett stort problem, men det är ett enkelt åtgärdat problem. För bara tio år sedan tog det 130 personer att manuellt så ett bomullsfält, idag gör tre personer samma jobb och betydligt bättre. Teknologin fyller gapet.
I väst kapande oligarkerna teknologiutvecklingen, den användes för att pressa människorna att producera mera, medan oligarkerna kapade åt sig vinsterna. I Kina stannar vinsterna hos människorna så människorna kan tillåta sig att ”ligga platt” eller åka och campa ett par dagar om dom så vill.
Det finns inget som man kan kalla ” Kinas återkomst” för Kina går framåt med enorma steg, men inte i de traditionella banorna, Kina bryter nu nya banor och man bryr sig inte att se sig över axeln. .
Ungdomsarbetslösheten
Ungdomsarbetslösheten ser rekordhög ut, men det beror på att ungdomen, ofta under påtryckningar från äldre, registrerar sig, men man sitter inte hemma och väntar på att drömjobbet skall ringa upp dom. Dom går ut och skapar drömjobbet själva.
Inte heller söker sig ungdomen alltid längre till de yrken man utbildat sig för, man har betydligt vidare vyer för framtiden.
Sverige sitter stenhårt fast forntiden med sin arbetsmarknad, stimulanser, fackföreningar, som i en gammal möglig tvångströja. Svensk byråkrati är enorm, allt färre producerar något av värde, restriktioner överallt, tillstånd för allt, och naturligtvis en helt nödvändig massövervakning. Makteliten måste ju säkerställa att ingen grupp utvecklar några felaktiga idéer.
Signaturen KWANG, i Kina
Är detta en återkomst av tidigare idéer? Jag minns en dyster fabriksledare från Kulturrevolutionens tidigare skede som sa något i stil med: ”Ja vi kan ju inte tvinga folk att arbeta.” Det rörde sig alltså om unga kulturrevolutionärer som stack iväg från jobbet och förverkligade sig på annat sätt än trist fabriksarbete. Nu är frihetstankarna åter men i ett annat sammanhang, eller gissar jag fel?
Det finns väl ändå en del fläckar på det fina kina-porslinet idag. Varför demonstrerar folk utanför banker som fryst spararnas konton? Det luktar svindel och stöld. Är det för att bankerna inte helt styrs av nytänkande ingenjörer, eller kan det bero av att ingenjörerna är mer insatta i teknik än hur man sköter en bank med sunda finanser?
Men i övrigt intressant läsning, tack!